Vad tycker du? Ska jag lägga in Bokmässan i årets kalender? Arrangerar du något event där jag kan bidra som föreläsare eller moderator? Eller är det bättre att jag prioriterar att jobba med mina kommande titlar? Inlägget innehåller en kavalkad av mina Bokmässor från storögd nybörjare till etablerad författare.
Reflektioner från Bokmässan 2018
På årets mässa hade jag fem titlar till försäljning, vilket är rekord för mig. Dessutom sålde jag en sjätte i baren under fredagen. Inte illa för att vara mässa som jag verkligen inte förberett särskilt väl. Tack för i år!
Mina böcker är på Bokmässan på egen hand
Medan jag testar ost och utforskar vandringsleder (samt distansjobbar en del för Medtech4Health) så klarar sig mina böcker utmärkt på egen hand på Bokmässan. Fyra av dem säljs i två olika montrar i år.
Därför väljer jag Antibes istället för Bokmässan 2017
I år prioriterar jag att arbeta på ”Strövtåg i Antibes” på plats på franska Rivieran i september och hoppar över Bokmässan i Göteborg. I texten resonerar jag om den resa jag gjort under de sju mässor jag varit på samt berättar varför jag väljer att sätta mina läsare först.
Reflektioner från kursen ”Nå ut med din bok”
Det är kul att hålla kurs, särskilt när ämnet engagerar och intresset är stort. Det blev fyra fullsatta kurser med ”Nå ut med din bok” med många intressanta diskussioner. Dessutom upplever jag en attitydförändring bland deltagarna jämfört med för två år sedan.
Ny kurs: ”Nå ut med din bok” – med Författarförbundet
I månadsskiftet mars-april 2017 kommer jag att turnera runt i landet med min nya kurs ”Nå ut med din bok”. Den handlar om allt från att läsarna ska känna till att en bok existerar till att förflytta boken rent fysiskt (elektroniskt) till läsarna. Kursinnehållet bygger på de frågor som Författarförbundets kansli ofta får.
Referat: #Boken 2017 – Böckernas Sverige
Årets branschkonferens för bokhandlare och förläggare hade delvis fokus på digitalisering och delvis statistik. Försäljningen ökar – om man räknar in alla format och kanaler. Sedan är bilden splittrad.
Referat: Besök på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek
Äntligen blev några av mina teorier om bokbranschen bekräftade på ett positivt sätt, det vill säga hur man SKA göra – så entusiastisk lät jag efter ett besök på Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Läs vidare för att få reda på varför.
3 mössor min royalty när Nina Cronee (fd Nina Larsdotter) gör konkurs
Min tidigare samarbetspartner Nina Cronée och hennes LITET förlag är försatt i konkurs. Det betyder att jag förlorar 1,5 års intäkter från ”#författarboken”. Det som svider mest är att jag förlorar extra mycket pengar för att jag litade på Nina Cronee och behandlade henne som en vän.
Reflektioner från Bokmässan 2016
Årets mässa bjöd på både höjdpunkter (som att nya boken sålde slut) och floppar (som att jag missade det viktiga ordet NEJ). Nästa år hoppas jag att träffa fler av er som följer mig i sociala medier. Jag ber om ursäkt om jag missade någon i år, förklaring finns i texten.